téli építkezés - munkaruha

Sokan nem is gondolnák, de az építkezések a hideg, őszi és téli időszakok beköszöntével sem állnak le. Ugyanakkor a megváltozott munkakörülményekre a munkavédelemnek is válaszolnia kell. Szerencsére ma már e téren is felkészülhetünk, ha beszerezzük a megfelelő téli ruházatokat építkezéseken dolgozó munkatársaink számára.

Téli munkaruhák jellemzői

Minden téli ruházat esetében az első és legfontosabb, hogy megfelelő védelmi tulajdonságokkal rendelkezzen az adott munkadarab a hideg és csapadékos időjárás ellen.

Amennyiben tehát kifejezetten téli munkaruházatot keresünk, akkor jó ha rendelkezik az alábbi ismérvekkel:

  • bélelt
  • vízlepergető

Téli fejvédelem

Építkezések esetében az abszolút elengedhetetlen kellék minden esetben az úgynevezett védősisak megléte. Ezek a munkavédelmi eszközök megfelelően védhetik fejünket a fizikai behatásoktól, azonban a hidegtől vajmi keveset használnak önmagukban.

Ilyen esetekben szerencsére beszerezhetünk különböző sisakbéleléseket, melyek egyszerre védhetik fejünket és nyakrészünket is a hideg időjárási elemektől, mint a fagy és a szél.

Munkavédelmi kabátok hidegben

Munkavédelmi kabátok esetében a vízlepergető tulajdonság és a szükséges bélés megléte is egyaránt fontos, főképp a kifejezetten fagyos és csapadékos időjárásban. Ezért e téren mindenképp az ilyen tulajdonságokkal bíró kabátokat részesítsük előnyben.

Mindemellett építkezések során fontos, hogy a megfelelő láthatóság is biztosított legyen, ezért találhatunk láthatósági követelményeknek is megfelelő kabátokat, melyek minden téren védik használójukat.

Nadrágok téli munkavédelemre

Nadrágok esetében ugyanaz mondható el, mint a téli munkavédelmi kabátok esetében, vagyis jó, ha:

  • bélelt
  • vízlepergető
  • láthatósági elemekkel rendelkezik.

Téli munkavédelmi bakancsok

A megfelelő bakancs munkához (< az itt linkelt webáruház megszűnt) elengedhetetlen és ez téli építkezések alkalmával még inkább hangsúlyosan igaz. A téli hideg ellen egyértelműen a munkavédelmi bakancsok nyújthatnak megfelelő védelmet, amik vastag anyaguk miatt jobban szigetelik a hőt, mint a cipők, vagy más lábbelik.

A vastagabb anyagon felül, itt is fontos a vízlepergető tulajdonság, valamint az esetleges bélés megléte, de még ezen felül is rendelkezhetnek hasznos tulajdonságokkal, mint például a:

  • csúszás elleni védelem
  • orrmerevítés
  • talplemez

Összegezve

A téli munkavédelmi ruházatok kínálata tehát igen széles, és nagyfokú védelmet nyújthat a hideg, fagyos időjárástól, valamint a csapadéktól is. A munkavállalók érdekében mindenképp érdemes tehát gondoskodni a fenti ruhadarabok beszerzése a megfelelő védelem érdekében.

 

télikert - keresőmarketinglink építés pr cikkel | életmód – pr-cikk gyűjtő | építőipari vállalkozás: téli kert építés