Mi a Multi-level Marketing

A piramis alakú kompenzációs jutalékrendszer működése

A hálózati marketing strukturális értékesítési rendszer, a közvetlen értékesítés speciális formája. A hagyományos közvetlen értékesítéssel ellentétben

az ügyfeleket arra ösztönzik, hogy további vevőket szerezzenek független értékesítési partnerként.

A struktúrától függően a hálózati marketing rendszerek hasonlíthatnak egy illegális piramisrendszerre. A legtöbb európai országban a többszintű vagy strukturális értékesítés jogszerű, ha nem sértenek bizonyos jogszabályokat.

Multi-level MarketingA többszintű marketing (MLM, Multi-Level Marketing), más néven piramis-értékesítés vagy hálózati marketing egy áttételes és ellentmondásos marketingstratégia  termékek vagy szolgáltatások olyan eladására, amelyben a bevétel az MLM társaságnál a nem fizetett munkaerő révén keletkezik a cég termékeit / szolgáltatásait értékesítő személyek munkája nyomán, míg a résztvevők jövedelme egy piramis alakú vagy bináris kompenzációs jutalékrendszerből származik.

Az összes MLM-ben megtalálható közös vonás az, hogy a kompenzációs tervek elméletileg csak két potenciális bevételi forrásból fizetnek ki a résztvevők számára jövedelmet. Az elsőt a résztvevők által közvetlenül a saját lakossági ügyfeleknek fizetett eladási jutalékok. A második összeget a nagykereskedelmi vásárlások jutalékaiból fizetik ki. Az MLM szervezeti hierarchiájának csúcsán állólat hivatásos disztribútoroknak nevezik.

MLM marketing honlapok optimalizálása

Mint oly sok honlapot, a liberall.hu rendszer alá helyezett marketingoldalak egy része is optimalizálni szükséges olyan kurrens kifejezésekkel, mint MLM Magyarország és Marketing Budapest – alig is hihető, hogy ilyen kulcsszavakkal e keresőbarát honlapok az első 10 találat közé kerültek.

A hálózati marketingtől alapvetően eltér a keresőmarketing és a PR-cikkek elhelyezésével operáló tartalommarketing, de közvetve ezek is az értékesítést célozzák és hálózati működésűek (ez a hálózat az internet).

Honlap tartalom optimalizálás, tartalommarketing és PR-cikk elhelyezés. Online Google keresőmarketing szolgáltatás – Public relations szolgáltatás – Multi level marketing hálózati rendszer weboldalának optimalizálása linkelhelyezéssel