ipari nagykonyhai mosogatásAz ipari méretű mosogatás eszközei között számos berendezést megtalálhatunk, melyek egy része kézi, míg másik része gépi erő bevetésével igyekszik megfelelni a szigorú előírásoknak. Attól függetlenül, hogy melyik utat is választja az adott konyha, a gépi, valamint a kézi erős fertőtlenítés is megfelelő eredménnyel kecsegtethet. Az alábbiakban ezekről a lehetőségekről lesz szó.

Mosogatási szabályok a konyhákban

A konyhákra érvényes fertőtlenítési szabályok alapvetően nem rendelkeznek arról, hogy csak kézi, vagy csak gépi segítséggel történhet a konyhai eszközök és edények fertőtlenítése.

Fontos azonban, hogy minden esetben elkülönítetten kell kezelni a fogyasztók kiszolgálására használt edényeket, evőeszközöket és poharakat, valamint az üzemi működés során az ételek előállításához használt edényeket eszközöket. E két konyhai edényzet típusnak a tisztítása térben és/ vagy időben el kell hogy különüljön, hogy így megelőzhető legyen az úgynevezett keresztfertőződés.

Ennek kivitelezésére szerencsére ma már kézi és gépi eszközök is rendelkezésre állnak, amikben az előírásoknak megfelelően elkülöníthetők a mosogatási fázisok.

Kézi mosogatás eszközei ipari konyhákban

A kézi mosogatás a klasszikus eljárásnak tekinthető fertőtlenítés terén, ám ma már itt is komoly szigorítások és szabványok határozzák meg az elérendő színvonalat. A konyhákban például a két- vagy háromfázisú mosogatás szabályait kell követnünk, amihez mindenképp elengedhetetlen egy több medencés ipari mosogató beszerzése. Ehhez kapcsolódóan azonban további eszközök is kapcsolódhatnak, hogy megkönnyítsék a szabályok betartását. Alapvetően az alábbi eszközöket érdemes szemügyre vennünk, ha kézi mosogatáshoz keresünk berendezéseket:

  • medencés mosogatók,
  • ki- és bevezető asztalok
  • kézmosók, falikutak,
  • zuhanykarok, csaptelepek.

Gépi mosogatás eszközei nagykonyhákban

A mosogatógépek nagykonyhába a modern fertőtlenítési eljárások élharcosainak tekinthetők. Erre nem csak amiatt szolgáltak rá, mert rendkívül gyorsan képesek nagy mennyiségű edény és eszköz megtisztítására, hanem azért is mert mindezt roppant hatékonyan és kiváló minőségben teszik. További nagy előnyük ezeknek a gépeknek, hogy a meglévő munkaerőt is jobban kihasználhatjuk, hiszen nem kell csak a mosogatási fázisra elkülönítenünk egy-vagy több embert. A mosogatógépek esetében a be- és kipakolás is csupán pillanatok kérdése, ahogy maga az edények mosogatása sem több pár röpke percnél.

Ipari mosogatógép típusok

Természetesen az adott konyhák esetében a mosogatógépek felé támasztott igények könnyedén változhatnak, de éppen ezért ezt kielégítendő több fajta géppel is találkozhatunk a webáruházak kínálatában is. Így többek között megkülönböztethetünk:

  • tányér- és pohármosogatókat,
  • láda- és feketeedény mosogatókat,
  • kalapos mosogatógépeket,
  • alagutas mosogatógépeket.

Természetesen típusokon belül is számos méretvariációval találkozhatunk. Emiatt mindenképp érdemes felmérnünk, hogy mekkora hely áll rendelkezésre és mekkora a tervezett kapacitás, amit a leendő mosogatógépnek el kell látnia.

Összegezve

Az ipari méretű mosogatás során tehát kézi és gépi eszközök is rendelkezésünkre állnak, az hogy az adott konyhában melyiket is preferálják nagyban függ a konyha adottságaitól, valamint szemléletmódjától is.

 


keresőmarketing: télikert

Keresőmarketing: Télikert honlap optimalizálása | vállalkozás: ipari télikert építés