Ipari kerék vásárlása

Az ipari kerék típusok sokszínűségét könnyedén megtapasztalhatjuk, ha mi magunk is ipari kerekek vásárlását tervezzük. Ezek a kis görgő alkalmatosságok, képesek a munkafolyamatokat felgyorsítani, aminek hála a munkavégzés is könnyebbé válhat és így a teljesítőképesség is növekedhet. Az alábbiakban ezeknek az ipari görgőknek a különböző típusaival foglalkozunk részletesebben.

Ipari görgő változatok

Az ipariban a követelmények nagyon magasak és változatosak, de az ipari kerekek igyekeznek minden téren megfelelni az elvárásoknak. Természetesen az ipari kerekek esetében is elengedhetetlen, hogy megfelelő forrásból szerezzük be őket, így biztosak lehetünk a megfelelő minőségben.

A gyártók kínálatában számos ipari területre megtalálhatja az ideális megoldást, hiszen a gyártók igyekeznek minél szélesebb termék kínálatot kialakítani. A teljesség igénye nélkül az alábbi ipari görgő típusokkal biztosan találkozhatunk:

  • kis teherbírású
  • közepes teherbírású
  • nagy teherbírású
  • intézményi
  • szintetikus
  • bútor görgők
  • hőálló
  • orvosi görgők.

Kis teherbírású ipari kerekek

A kis teherbírású ipari kereke széleskörűen felhasználhatók a mindennapokban. Ezek az ipari kerekek 50 kg-tól 250 kg-ig terjedő teherbíró képességgel rendelkezhetnek, így akár irodai, vagy kisebb ipari feladatokra is alkalmasak lehetnek a mindennapokban.

Közepes teherbírású ipari görgők

A 160 és 600 kg közötti teherbírású ipari kerekeket tekinthetjük közepes teherbírásúaknak. A kínálatban a felhasználási területtől függően találkozhatunk egy- és kétsoros görgőkkel, ráadásul szintetikus kerekek, rugalmas futófelületű természetes gumis és hőálló futófelületű típusok is elérhetők a mai modern kínálatban, ami ráadásul napról-napra fejlődik, köszönhetően a gyártók oldaláról a folyamatos innovációnak.

Nagy teherbírású ipari kerekek

A nagy teherbírású ipari kerekek és görgők akár 2200 kg-ig is terhelhetőek. Ezeket a görgőket a legigényesebb felhasználási célra tervezik, hiszen a nagy igénybevétel kivételes minőségű, ellenálló ipari kerekeket igényelnek, hiszen ellenkező esetben komoly fennakadásokat okozhat egy-egy gyenge ipari görgő.

Intézményi görgők

Az intézményi felhasználásra szánt görgők esetén a tartós használat az elsődleges szempont, amihez akár olyan típust is találhatunk melynek tengelyét a szennyeződések elleni védelemmel látják el, így akár szőnyegen való szállítás sem okozhat fennakadást. A különböző irodaházak folyosóin is könnyedén összefuthattunk már néhány ilyen görgővel, amik napi szinten észrevehetetlenül teszik dolgukat.

Szintetikus ipari görgők

A szintetikus görgők általában úgynevezett poliamidból készülnek, amely rendkívül ellenállóak és széles hőmérsékleti tartományban használhatók. Ennek eredményeképpen a szintetikus kerekek nem deformálódnak, gördülésük pedig csendes és kis ellenállású, aminek hála bármilyen felhasználási területen megállhatják helyüket.

Bútorgörgők

A bútorgörgők irodák, kirakatok, de akár egy egyszerű TV állvány mozgatására is alkalmasak lehetnek. A legelterjedtebb bútorgörgő típusok az úgynevezett ikerkerekekből álló bútorgörgők, melyek kiváló vezetési tulajdonságokkal rendelkező görgők, hosszú élettartammal és persze megfelelő teherbírással is.

Hőálló kerekek

A hőálló sütőipari kerekek speciális feladatokat ellátó termékek, amik többnyire fenolgyantából készülnek. Az ilyen típusú kerekek átlagosan 240 kg-ig terhelhetők, és magas hőmérsékleten, 40 °C és 300 °C közötti tartományban vehető igénybe. Ezenfelül további nagy előnyük, hogy a speciális hőálló görgők esetében találkozhatunk karbantartásmentes változatokkal is, így még egy gonddal kevesebb, ami a mindennapokat illeti.

Orvosi görgők

Az egészségügyben használt ipari görgők esetében nem csak a tartósság, de a csendes gördülés és a magas fordulási képesség is elvárás. Emiatt nylon, és antisztatikus görgőkkel is találkozhatunk, ami a kórházi munka gördülékenyebbé tételét szolgálják.

Összegezve:

Az ipari kerekek kínálata tehát meglepően szerteágazó, az egyszerű irodai munkától, az egészségügyön át, egészen a komoly terhelésnek kitett nagy teherbírású ipari görgőkig bármit megtalálhatunk a piaci kínálatban.


hőszigetelő üvegfal ipari gyártása műanyag mobil télikerthez