lábfájás okaiA járás közbeni lábgörcsökért érbetegség vagy súlyos csontbetegség is lehet felelős. Nagyon kellemetlen érzés tud lenni, amikor éles, szorító fájdalom jelentkezik a lábikrákban.

A fájdalom és az igénybevétel között egyértelműen összefüggés mutatható ki, általában bizonyos távolság után jelentkezik a fájdalom, majd pihenést követően megszűnik.

Általában a probléma tovább szokott súlyosbodni és csak részben enyhíthető kezeléssel.

Milyen okok állhatnak a háttérben?

  • érelmeszesedés van a lábakba vért szállító verőerekben (legtöbbször a lábak felé tartó és a hasüregi verőerek szoktak károsodni)
  • trombózis alakul ki a lábikrákban vért továbbító ütőérben

Súlyosabb esetben akár a láb üszkösödése is előfordulhat!

Mit tehetünk, hogy elkerüljük a fájdalmakat?

  • minél többet pihentessük a lábunkat
  • álljunk meg, amíg a fájdalom nem szűnik meg, majd lassabb léptekkel haladjunk tovább

Amikor a fájdalom jelentkezik egyből forduljunk orvoshoz, mert súlyosabb szövődmények is felléphetnek! Az orvos ultrahanggal és röntgen képpel megállapítja, hogy mi áll a háttérben és szükség esetén megszervezi az elzáródott artériaszakasz eltávolítását és mesterséges érrel való pótlását.

Mivel előzhetjük meg a betegséget?

  • a dohányzás különösen erős rizikótényező, így azonnal szokjunk le róla
  • táplálkozzunk zsírszegényen: minden fölöslegesen elfogyasztott étel zsírként rakódik le az ütőerekben; akkor lehetünk biztosak benne, hogy ez nem történik meg, ha nincs túlsúlyunk, nem vagyunk elhízva

Sokszor könnyű azt mondani, hogy fogyjunk le, mert nem egészséges kövérnek lenni és számtalan betegséget okoz. Természetesen ez így van, csak, ha az ember már kipróbált egy tucat fogyókúrát és semmi sem vált be, akkor nem tudja, hogy mitévő legyen.

Szerencsére ma már azonban vannak olyan fogyasztószerek, amelyek biztonságos használat mellett segíthetnek abban, hogy elérjük a számunkra ideális testsúlyt, úgy, hogy közben nem kell állandóan éheznünk.

Különböző hatóanyaggal bíró, különböző termékek tartoznak a fogyasztószerek családjába.

Nagyon gyakran vásárolt az Adipex P fogyasztószer tabletta, amelyről akár online is nézelődhet, hogy hogyan fejti ki hatását, mit várhat tőle. Sőt, a TEVA Adipex P rendelés felől is tájékozódhat a linkre kattintva, hogy megtalálja a legjobb fogyasztószer terméket.

Tegyen meg Ön is mindent az egészségéért, addig, amíg míg nem késő! Lépjen fel idejében a túlsúllyal szemben, hogy elkerülhesse a szövődményeket!