Kereső Marketing Termék Figyelő

A laptop általános szerkezete - alkatrészek

2023: Használt Asus és Dell laptop webáruházból. Akkumulátor szerviz. Balla D. Károj ajánló honlapja

HASZNÁLT NOTEBOOK | LAPTOP AKKU | MOBIL KLÍMA | TERASZ | HONLAP SEO |

Használt laptop garanciával

Használt laptop garancia

Webátuházak kínálatában a használt laptopok egyre népszerűbbek a vásárlók körében. Ennek oka többek között, hogy olcsóbbak, mint az újak, és gyakran jobb állapotban vannak, mint gondolnánk. Azonban vásárláskor fontos, hogy alaposan tájékozódjunk a termékről, és hogy garanciát kérjünk rá.

A szabott időre adott, általában 2 év garancia biztosítja, hogy a használt laptop jó minőségű és a rá vonatkozó jogszabályi előírások betartottak voltak. A jótállás időtartama alatt a gyártó vagy forgalmazó köteles a notebookot ingyenesen megjavítani vagy kicserélni, ha az hibás.

Megfigyelhető, hogy a használt műszaki cikkek garanciája általában rövidebb, mint az újaké. Ez azért van, mert nagyobb a meghibásodás esélye.

A laptop szerkezete, felépítése

laptop szerkezeti felépítése

Nos. Minden laptop kompakt felépítésú, elektronikus működésű készülék, hordozható számítógép. Gyors és precíz munkavégzésre alkalmas.

Mint nagyobb asztali társai, a notebook is olyan tárolt programok működési elve alapján működik, amelyek utasításait az adatokkal együtt a memóriában (operatív tárban) tárolja.

Minden laptop vezérlőegységgel (processzorral, CPU, mely vezérli a feldolgozási folyamatokat), továbbá beviteli és kiviteli perifériával rendelkezik.

Legfőbb szerkezeti egységei

az alaplap, merevlemez, memória, processzor, akkumulátor, töltő, hangszóró, billentyűzet, touchpad, kártyaolvasó, optikai meghajtó, videokártya. A notebook beépített alkatrészei, melyek az asztali számítógépeknél külső hardverként jelennek meg: kijelző, hangszóró, billentyűzet, kurzorvezérlő.

A laptop hardver-elemei biztosítják a szoftverek futását.

 • A CPU (angol: Central Processing Unit – központi feldolgozóegység) vagy processzor az utasítások értelmezését és végrehajtását vezérli.kikopott az eszköz megnevezéséből.
 • Az operatív memória – RAM (Random Access Memory) felelős azért, hogy a betöltő programkódok ideiglenesen elérhetőek legyenek más eszközök (pl. éppen a processzor) számára. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatsorokat. Az adatok csak addig maradnak az operatív memóriában, míg a gép bekapcsolt állapotban van.
 • A tartós adattárolás elemei a HDD merevlemezek és/vagy a SSD-tárhely. A háttértárban a programok és az adatok (például képek, dokumentumok vagy videók) hosszú távon megőrződnek.
 • A kijelző jeleníti meg a gépen a tartalmakat. A kijelző méretét az átmérőjével szokták megadni.
 • A grafikus vezérlő (videokártya) határozza meg, hogy milyen sebességgel kezeli a gép a kijelzőn megjelenített tartalmat. Vannak olyan feladatok, tipikusan ilyen például a 3D játékok futtatása, amiknek a szempontjából nagyon kritikus a grafikus vezérlő.
 • A billentyűzeten keresztül visszük be az adatokat a gépre.
 • A port csatlakozókon keresztül kapcsolunk a gépre különböző külső eszközöket, például egeret vagy billentyűzetet.
 • A cserélhető elemek legfontosabbja az áramforrás – az akkumulátor. Laptopjaink elektromos hálózat nélküli üzemideje az akkumulátor teljesítményétől függ, Vásárkor tartsuk szem előtt, hogy milyen akkuval szállítják a cuccot.

Alkatrész szerviz Budapest: Asus, HP, Lenovo

Akciós áron vásárolható notebook akkumulátor töltők. A Dell, Acer vagy más típusú hordozható számítógépek mobilitását hálozatfüggetlen működésük üzemideje határozza meg. Ez a mutató nagyban függ a belső áramforrás, az akkutelep minőségétől és attól is, hogy a feltöltés megfelelően történt-e. Fontos, hogy a notebook márkájának és paramétereinek megfeleljen az AC/DC adapter márkája, modelltípusa.

Notebook akkumulátor garancia feltételek

Számítástechnikai berendezések gyártói általában korlátozott garanciafeltételeket kínálnak a hardver-típusú termékekre. Ez leginkább arra vonatkozik, hogy az adott márkájú laptopok, amelyeket a felhasználó megvásárolt, hibamentesek lesznek az extra igénybevételt mellőző normál használat esetén. Mondjuk az 1-3 évre korlátozott garancia időtartama alatt.

Minden jótállási időszak a vásárlás dátumával kezdődik. Éppen ezért a számlát vagy nyugtát, amely feltünteti a vásárlás dátumát, meg kell őrizni. Szükség lehet a márkaszervizcentrumok vagy a hivatalos szolgáltatók igazolására is. A vásárló jogosult a hardvereszközök garanciális szervizszolgáltatásaira, amennyiben javításra vagy alkatrészcserére - pl. új kijelzőre vagy akkumulátorra - van szükség az említett jótállási időszak alatt. Ám nincs a laptopra és annak szerkezeti elemeire garancia abban az esetben, ha a kár baleset, természeti katasztrófa, szándékos vagy véletlen helytelen használat, gondatlanság vagy nem megfelelő karbantartás miatt következett be.

Igen hasonló a helyzet a külön alkatrészek vásárlására vonatkozóan. Példának okáért a szervizében vagy webáruházában történt vásárlásnál a budapesti Laptophardware 2 év garanciát ad Dell laptop akkumulátoraira. Ezek beszerelése a készülékbe ingyenes és hosszútávú a garanciája.

Asus laptop töltő

Tapasztalt felhasználók és szervizi szakaemberek az univerzális laptop töltőkről szólva úgy fogalmazvnak, hogy ami mindenre jó, az teljesen semmire sem elég jó.

Hátránya például az univerzális laptop töltőknek egyfelől az, hogy a használatuk igényel bizonyos műszaki alapismereteket. Nevezetesen: használat előtt ki kell választani a megfelelő feszültséget és ezt be kell állítani az adapteren. Eközben figyelemmel kell lenni a megfelelő polaritásra is. Másfelől a mindenre jó laptoptöltők nem eléggé megbízhatóak.

Érthető okból nincsenek gyárilag speciálisan beállítva, finomhangolva gyárilag. Ráadásul könnyebben meghibásodnak, mint márkatípusokra és konkrét modellekre optimalizált társaik. Továbbá: gyakran még drágábbak is.

A modell és a típust egyeztetése

Laptoptöltő kiválasztásakor a gyártót, a modellt és a típust kell egyeztetni. Ha ezek egyeznek, akkor nem lehet gond a használat közben. Dellhez Dell, Lenovóhoz Lenovo és természetesen Asus laptophoz Asus töltő dukál. Így biztosak lehetünk abban, az akkutöltő feszültsége, optimális áramerőssége és leadott teljesítménye minden esetben a gyári paraméterekk megegyező. Ez a biztosítéka táskagépünk hibátlan működésének.

 • Dell laptop akku
 • Lásd még: HP gyorsszerviz
 • Mielőtt meghatároznánk, mi a mobil PC, tájékozódhatunk alkatrész csere és vásárlás ügyében. Helyszíni beszerelést, azonnali javítást ajánlanak itt: Notebook gyorsszerviz Bp

 

 

Terasztető szerkezeti megoldásai

Amennyiben teraszunkat nem azzal a céllal akarjuk befedni, hogy a ház szobáinak számát növeljük, csupán szeretnénk életterünket tágítani, akkor erre több megoldás kínálkozik. Tavasztól őszig élvezhetjük a természet adta lehetőségeket, ha napellenzővel árnyékolunk. Létesíthetünk komolyabb üvegbetétes fa-fém-műnyag konstrukciókat. Ezek a terasz tetőszerkezet megoldások bővíthetőek, nemcsak a nap sugaraitól vagy az esőtől védenek, hanem a kisebb szelektől is.

Véglegesebb eljárás a terasz beépítése, ami télikert kialakítását is megengedi.

 

Egyéb mobileszközök, alkalmazások

Mobil télikertek, terasz építés Budapest

terasz építés budapest

Teraszbeépítés. Optimális megoldás PR-cikk témának:

 • Melegkedvelő szubtrópusi déli növények elhelyezése
 • plusz és a lakás zöldenergia-felhasználásának javítása üveg tetőzet alatt
 • plusz mindez mozgatható üvegpavilon elhelyezésével

Télikert és növényszobaként szolgáló üvegház építés révén biztosítható a természet közelsége minden évszakban. Egy kültéri kerti terasz beépítése téglával és üveg+műanyag elemekkel az ingatlan árát is megemeli. A télikertek szerkezete lehet fém, fa, polimer anyag.

Ipari mobil klímaberendezések

- ezek viszonylag kompakt léghűtő egységek, amelyek képesek a levegő hatékony pára hűtésére. Nemcsak a laptopprocesszor szurul hűtésre!

hydroport léghűtő működéseA nagy teljesítményű és teherbírású HydroPort típusú mobil ipari hűtők jellemző felhasználási területei a számítógépközpontok, az élelmiszeripari, gyógyszeripari, vegyi raktárak, az autószervizek, laboratóriumok, üvegházak. A berendezés sérülékeny alkatrészei védve vannak a túlmelegedéstől, a túlfeszültségtől és fém burkolatuk révén a mechanikai sérülésektől. Webshopban is adnak rá garanciát.

Honlap optimalizálás mobintelefonra

SEO honlap optimalizálásA keresőmarketing eszközeivel javíthatók a Google-helyezések. Termék ajánló weboldalak így jobb forgalmat mutatnak például a laptop általános szerkezete vagy mobilklíma kulcsszóval.

Honlap SEO 2022: Asus és Dell laptop töltő webáruház optimalizálása. Apple, Lenovo, HP akkumulátor szerviz. Mobil hűtő beszerelése. Terasz építés Budapesten. Balla D. Károj keresőmarketink tanácsadó ajánló honlapja. A Seo szakértő budapesti cégek honlapját optimalizálja keresőszempontok szerint. Weboldal optimalizálás. Keresőoptimalizálás, tartalommarketing - PR linképítés.

 

GYORSSZERVIZ

https://laptop.balla.biz/ | mamut laptoptöltő vásárlás | link elhelyezés

Termék:

© balla d. károj || archív oldal: a kmtf szerkezete