Archív, elavult oldal. A főiskola jelenlegi hivatalos portálja nem ez. Tájékoztatás a régi webhely nyitó oldalán: KMTF . Más: Kereslet - Marketing - TermékFigyelő

A beregszászi főiskola korábban (2003-ig) Kárpátaljai Magyar Tanárképző Főiskola - KMTF - néven működött, majd felvette II. Rákóczy Ferenc nevét, mai neve II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola. A fenti honlap 2001-2002-ben szolgálta a tanintézet internetes jelenlétét.


 

 

 

 

A Kárpátaljai Magyar Tanárképző Főiskola történetéből

(az összefoglaló 2001-ben készült)

Ukrajnában a Kárpátaljai Magyar Tanárképző Főiskola létrejöttéig nem létezett önálló magyar felsőoktatási intézmény. Kárpátaljai magyar értelmiségiek egy csoportja az 1990-es évek politikai változásait kihasználva úgy gondolta, hogy szükség van egy ilyen intézményre, amely a száznál több helyi magyar tannyelvű iskola számára képez pedagógusokat és más szakembereket, bővítve ezzel a továbbtanulási lehetőségeket, illetve hozzájárulva a helyi magyarság szülőföldjén maradásához. 1993-ban a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség (KMPSZ), a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) és a Kárpátaljai Református Egyház – figyelembe véve a kárpátaljai magyarság igényeit és a törvények adta lehetőségeket – egy alapítványi tanárképző főiskola szervezéséről határozott. Hamarosan megalakult a Kárpátaljai Magyar Főiskoláért Alapítvány (KMFA), amelynek alapító tagjai a KMPSZ, a KMKSZ, a Kárpátaljai Református Egyház és a Beregszászi Városi Tanács lettek.
     Az alapítvány felkérésére a nyíregyházi Bessenyei György Tanárképző Főiskola kihelyezett speciális képzéseként indult meg a magyar nyelvű felsőfokú oktatás 1994-ben tanítói, óvodapedagógia, angol-történelem és angol-földrajz szakon. A speciális képzés első végzősei 1997. június 18-án kaptak diplomát.
     1996 szeptemberében sikerült kézhez kapni az ukrán oktatási és tudományos minisztérium oktatásra feljogosító működési engedélyét, amely az akkreditálási folyamat lezárásáig biztosította a képzési tevékenységhez szükséges jogi hátteret. E dokumentum értelmében óvodapedagógiai és tanítói szakra 25–25 főt, angolra, történelemre és földrajzra úgyszintén 25–25–25 főt iskolázhatunk be. Így olyan helyen sikerült magyar felsőoktatási intézményt létrehozni, ahol ennek korábban nem voltak előzményei. Az intézmény a Beregszászi Református Egyház tulajdonában lévő épületben kapott helyet Beregszász központjában.
     Az 1996-ban önállósult Kárpátaljai Magyar Tanárképző Főiskola az egyetlen önálló, az adott állam által hivatalosan elismert magyar felsőoktatási intézmény Magyarország határain kívül.
     A képzés nem véletlenül éppen ezeken a szakokon folyik főiskolánkon. Földrajzszakos képzés Kárpátalján egyáltalában nem volt korábban, történelem szakon csak orosz, illetve ukrán nyelven tanulhattak a kárpátaljai magyar fiatalok, az angolszakos tanárokból pedig évek óta nagy hiány mutatkozik iskoláinkban. A munkácsi tanítóképző pedig középfokú végzettséget ad (pontosabban az ukrajnai oktatási szerkezet szerint I. fokú felsőoktatási intézmény), tehát a főiskolai szintű tanító és óvodapedagógus szakos képzés beindítása is megfontolt döntés volt.
     A főiskola profilja folyamatosan bővül. 1997-től történelem-földrajz szakkal bővült a választható szakok száma. 1999 őszén a budapesti Szent István Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem kihelyezett tagozatán kezdődött el a képzés a KMTF bázisán. 2000-ben a nemzetközi ECDL-rendszer keretein belül működő, a KMTF infrastruktúrájára alapuló számítástechnikai tanfolyam is beindult az intézmény falain belül. A 2000/2001-es tanévtől pedig a Nyíregyházi Főiskola kihelyezett közgazdasági és menedzser-képzése is kezdetét vette Beregszászon.
     Így a Kárpátaljai Magyar Tanárképző Főiskola fennállásának néhány esztendeje alatt olyan képzési hellyé, központtá nőtte ki magát, amely a kor és a helyi magyar közösség egyre szélesebb rétegeinek igényeit elégíti ki, s ahol a továbbtanulni vágyó magyar fiatalok a pedagógiai szakirány mellett a kertészmérnöki, a számítástechnikai és a közgazdasági, menedzseri szakok közül választhatnak. A 2002/2003. tanévtől pedig a főiskola Nyelvészeti tanszéke alap- és középfokú angol nyelvtanfolyamokat hirdetett, amelyeket 66 hallgató látogat.
 A 2002/2003. tanévben a főiskolán tanuló hallgatók száma szakonkénti bontásban az alábbiak szerint alakult.

 

 

 

 

 

 

Az archív honlap készítőjének néhány aktuális weboldala:

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Top honlapok Google-helyezésének javítása keresőmarketing eszközökkel

SEO weboldal GOOGLE | | Linképítéssel weblap, honlap, weboldal optimalizálás | Pozíció-javítás, Weboptimalizálás Honlap linképítés - virtuális szerverek

kognitív agoraphobia leküzdése seo weboldal - google kereső optimum honlap-seo: laptop kijelző csere ára top weboldalak: orwel 1984

KMTF. Arhív weboldal 2001-2002-ből - archívum - a kárpátaljai főiskolai archív optimalizált weboldala - 2001-2002 ||| Google szempontú Keresőoptimalizálás, kreatív honlapoptimalizálás - keresőmarketing -magyar, kárpátalja, beregszász, kmtf, ungvár, főiskola, ukrajna, oktatás, keresőoptimalizálás, optimalizálás, keresőmarketing, honlapoptimalizálás

Keresőmarketing és honlapoptimalizálás

Weboldal előre juttatása a keresők találatai között. Linképítés és a honlap tartalmának optimalizációja révén hatékonyan javítható a google-helyezés.